Ιράκ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος θυμάτων του ISIS

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 02:52
Ιράκ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος θυμάτων του ISIS
Οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν έναν νέο ομαδικό τάφο, πιθανότατα θυμάτων του ΙSIS, σε έναν τομέα που ανακατέλαβαν πρόσφατα από τους τζιχαντιστές, κοντά στη Μοσούλη.

Η τοποθεσία αυτή, που ελέγχεται πλέον από τις ειδικές δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, βρίσκεται έξω από το χωριό Ταλ Αντ Ντάχαμπ, περίπου 10 χιλιόμετρα νοτίως της Μοσούλης, του προπυργίου του ISIS στη χώρα. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που πήγαν στον χώρο αυτό, απ' όπου αναδιδόταν έντονη δυσοσμία, είπαν ότι είδαν οστά και ρούχα, όπως ένα σκισμένο παντελόνι αλλά και ένα ζευγάρι παντόφλες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, στον τάφο αυτό ενδέχεται να βρίσκονται περίπου 40 πτώματα. Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν ο χώρος εκτελέσεων των τζιχαντιστών. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, στρατιώτες και αστυνομικοί, εξήγησε ένας υπολοχαγός. "Ήταν περίπου 40 άνθρωποι, σύμφωνα με τους μάρτυρες", είπε ο Γιαχία Τζούμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ιρακινές δυνάμεις εντοπίζουν ομαδικούς τάφους στις ζώνες που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές. Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε ένας στο χωριό Χαμάμ αλ Αλίλ, στα νοτιοδυτικά του Ταλ Αντ Ντάχαμπ, όπου σύμφωνα με κατοίκους ενδέχεται να έχουν ταφεί εκατοντάδες πτώματα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 02:52