Ιράν: «Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, 23:08
Ιράν: «Εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα»
Η επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είναι εφικτή, απομένουν ωστόσο «δύο ή τρία ζητήματα» να επιλυθούν, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο δεύτερος τη τάξει στην αντιπροσωπεία των Ιρανών διαπραγματευτών Αμπάς Αραγτσί.

«Το να καταλήξουμε σε μια συμφωνία είναι εφικτό. Έχουν βρεθεί λύσεις για πολυάριθμα ζητήματα. Εργαζόμαστε ακόμη σε δύο ή τρία ζητήματα για τα οποία δεν έχουμε βρει λύσεις μέχρι τώρα» τόνισε ο Αραγτσί μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λωζάννη.

Η Τεχεράνη αρνείται ιδίως να στείλει στο εξωτερικό το απόθεμα του εμπλουτισμένου ουρανίου που διαθέτει, ωστόσο έχει προτείνει λύσεις για να καθησυχαστούν οι μεγάλες δυνάμεις, ανέφερε ο Αραγτσί.

«Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να στείλουμε τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου στο εξωτερικό. Αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη όσον αφορά στα αποθέματα αυτά, για να αρθούν οι ανησυχίες περί χρήσης τους για οποιονδήποτε άλλον σκοπό πέραν των ειρηνικών. Συζητήσαμε για αυτές και έχουμε σχεδόν φθάσει σε μια λύση, όμως δεν τίθεται ζήτημα να στείλουμε τα αποθέματα αυτά στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο Ιρανός διαπραγματευτής.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, 23:16