Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν τόνισε σε δηλώσεις του το Σάββατο πως παρά το γεγονός ότι η πετρελαϊκή διάσκεψη που έγινε στην Ντόχα του Κατάρ την προηγούμενη Κυριακή ήταν μια αποτυχία για τη σταθεροποίηση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού», η Τεχεράνη θεωρεί τη διεξαγωγή της ως ένα «θετικό βήμα». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το Ιράν θα υποστήριζε ένα μελλοντικό σχέδιο για τη σταθεροποίηση της διεθνούς πετρελαϊκής αγοράς.

«Η διάσκεψη στην Ντόχα δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ εμείς τη βλέπουμε ως ένα θετικό βήμα, καθώς ενεργοποίησε διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών-μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ, ενώ απέδειξε στους βασικούς παραγωγούς πετρελαίου του οργανισμού ότι πρέπει κάτι να γίνει για να αλλάξει η παρούσα κατάσταση» υποστήριξε ο Μπιγιάν Ζανγκανέχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιρανός αξιωματούχος συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η παραγωγή πετρελαίου στο Ιράν αυξήθηκε κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έπειτα από την παύση εφαρμογής του διεθνούς εμπάργκο, τον Ιανουάριο.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η παραγωγή θα εξακολουθήσει να αυξάνεται μέχρι η Τεχεράνη να ανακτήσει το μερίδιο της διεθνούς αγοράς που είχε πριν από την εφαρμογή των οικονομικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης