Το Ιράν δεν έχει καταβάλει οποιαδήποτε πληρωμή των δανείων που έχει λάβει από την Παγκόσμια Τράπεζα για περισσότερους από έξι μήνες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού, μία ακόμα ένδειξη ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εγχώρια οικονομία.

Η κυβέρνηση του Ιράν αντιμετωπίζει έναν συνδυασμό κακής δημοσιονομικής διαχείρισης και οικονομικών κυρώσεων που του έχουν επιβληθεί σχετικά με το επίμαχο ζήτημα του πυρηνικού του προγράμματος. Η χώρα έχει πληγεί, το τελευταίο έτος, τόσο από την απότομη αύξηση των τιμών, όσο και από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι έχει τοποθετήσει τα δάνεια του Ιράν σε μια μη «παραγωγική κατάσταση», όπως πρέπει να κάνει όταν μία χώρα αποτυγχάνει να καταβάλει πληρωμές για περισσότερο από ένα εξάμηνο. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το χρέος του Ιράν στις 30 Ιουνίου είχε φτάσει στα 697 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία έχει καθυστερήσει την καταβολή των 79 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Ιράν θα θεωρείται επίσης μη κατάλληλο για τη χορήγηση νέων κονδυλίων από την Παγκόσμια Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει δανειστεί από το 2005. Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Τράπεζας, το Ιράν θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλει τις δόσεις για το ποσό που οφείλει.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης