Οι ιρανικές δικαστικές αρχές, που ερευνούν την κατάρρευση κτηρίου που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων, έθεσαν υπό κράτηση τον δήμαρχο της πόλης Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, καθώς και εννέα άλλα πρόσωπα, όπως μετέδωσαν την Τρίτη κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το δεκαώροφο κτήριο με διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους κατέρρευσε τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 80 άνθρωποι να παγιδευτούν στα συντρίμμια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δέκα άνθρωποι, που είναι οι βασικοί παράγοντες που εμπλέκονται στο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένων του εν ενεργεία και του πρώην δημάρχου της Αμπαντάν, ενός αριθμού δημοτικών υπαλλήλων και εκείνων που είχαν την επίβλεψη έργου, τέθηκαν υπό κράτηση και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε ο τοπικός εισαγγελέας, Σαντίκ Τζαφαρί Τσεγκενί, στην κρατική τηλεόραση.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι άλλα τμήματα του κτηρίου μπορεί επίσης να καταρρεύσουν και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Ο Μοζτάμπα Καλέντι, εκπρόσωπος των κρατικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, δήλωσε στην τηλεόραση ότι περίπου 50 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης