Το Ιράν επεκτείνει την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε 330 πόλεις με χαμηλό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας διατήρησης της πρόσφατης μείωσης του αριθμού των νέων μολύνσεων και θανάτων από τον κορωνοϊό, όπως μετέδωσε σήμερα Σάββατο η κρατική τηλεόραση.

Ο Αλιρεζά Ρεϊσί, εκπρόσωπος της εθνικής ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ, μέχρι τις 4:00 το πρωί, εφαρμόζεται ήδη σε 108 πόλεις μεσαίου κινδύνου (πορτοκαλί), ενώ θα επεκταθεί και στις πόλεις χαμηλού κινδύνου (κίτρινο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας προβλέπει την απαγόρευση της χρήσης ιδιωτικών αυτοκινήτων, ώστε να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές μεταξύ των Ιρανών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, επιβλήθηκαν περίπου 100.000 πρόστιμα στη διάρκεια μιας νύχτας.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι καταγράφηκαν 134 θάνατοι από τον Covid-19, κατά το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για το μικρότερο αριθμό θανάτων από την 13η Σεπτεμβρίου, με το συνολικό αριθμό των θανάτων από την πανδημία να καταγράφεται στους 54.574 θανάτους.

Το Ιράν δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την εξάπλωση του Covid-19, στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 5.760 νέα περιστατικά μολύνσεων. Είναι ο μικρότερος αριθμός μολύνσεων από τις 22 Οκτωβρίου, με το συνολικό αριθμό μολύνσεων στο Ιράν, να καταγράφεται στα 1.194.964 κρούσματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης