Ιράν: «Ο στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 11:48
Ιράν: «Ο στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)»
Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού δήλωσε την Πέμπτη ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά ότι οι άνδρες του είναι έτοιμοι να επέμβουν αν χρειαστεί, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Παρότι αυτή η τυφλή εξέγερση ήταν τόσο περιορισμένη ώστε μια μικρή αστυνομική δύναμη να μπορέσει να τη σταματήσει προτού γιγαντωθεί, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι τα αδέλφια σας στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα κορόιδα του Μεγάλου Σατανά (ΗΠΑ)» δήλωσε ο αρχιστράτηγος Αμπντουλραχίμ Μουσαβί.

Έπειτα από έξι μέρες διαδηλώσεων που κλόνισαν τη θεοκρατική ηγεσία και στοίχισαν τη ζωή σε 21 ανθρώπους, οι Φρουροί της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, ανέπτυξαν την Τετάρτη δυνάμεις για να καταστείλουν την εξέγερση σε τρεις επαρχίες.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία κατά των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν οι νέοι και η εργατική τάξη, εξελίχθηκαν σε εξέγερση κατά της εξουσίας και των προνομίων που απολαμβάνει μια ελίτ και ειδικά ο ανώτερος πνευματικός ηγέτης, αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 13:10