Ο αδελφός του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί καταδικάστηκε την Τρίτη σε πέντε χρόνια φυλάκιση από δικαστήριο της χώρας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

Τον Μάιο ο Χοσεΐν Φερεϊντούν είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης στο πλαίσιο υπόθεσης διαφθοράς, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Ροχανί, ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εσμαϊλί εξήγησε ότι ο Φερεϊντούν ενδέχεται να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες σε άλλες υποθέσεις, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Στο μεταξύ, ιρανικά δικαστήρια καταδίκασαν έναν άνθρωπο σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της CIA και ακόμη δύο σε 10 χρόνια κάθειρξη για το ίδιο έγκλημα, ενώ σε 10 χρόνια καταδικάστηκε και ένα τέταρτο πρόσωπο για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποια από τις υποθέσεις αυτές συνδέεται με την ανακοίνωση που είχε κάνει τον Ιούλιο η Τεχεράνη ότι συνέλαβε 17 κατασκόπους που εργάζονταν για τη CIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ της υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (…) όμως έχει ασκηθεί έφεση στην απόφαση» επεσήμανε ο Εσμαϊλί.

Οι καταδίκες σε 10 χρόνια κάθειρξη των δύο άλλων ανδρών –που ταυτοποιήθηκαν ως ο Αλί Νεφριγέ και ο Μοχαμάντ Αλί Μπαμπαπούρ– για κατασκοπεία υπέρ των ΗΠΑ είναι οριστικές, πρόσθεσε. Οι δύο άνδρες πρέπει επίσης να επιστρέψουν τα 55.000 δολάρια που έχουν λάβει, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο Μοχαμάντ Αμίν-Νασάμπ καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη επειδή κατασκόπευε υπέρ της Βρετανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης