Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 440 θανάτων λόγω του Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χειρότερο πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής να φθάνει τις 35.738 την ώρα που τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις μεγάλες πόλεις.

Η κυβέρνηση έχει κλείσει σχολεία, τεμένη, καταστήματα και εστιατόρια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από τις αρχές Οκτωβρίου και σήμερα επέβαλε τετραήμερη απαγόρευση στις μετακινήσεις προς και από 25 πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Τεχεράνη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις αναφορικά με ένα πλήρες lockdown δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα, χωρίς ωστόσο να δίνουν άλλες λεπτομέρειες.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.289 κρούσματα Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών στη χώρα να φθάνει τις 628.780.

Το Ιράν ανακοίνωσε τους δύο πρώτους θανάτους λόγω κορωνοϊού στις 19 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του Ιατρικού Συμβουλίου του Ιράν Μοχαμαντρέζα Ζαφαργκάντι αμφισβήτησε χθες τον επίσημο απολογισμό και προειδοποίησε ότι το Ιράν έχει φθάσει σε ένα «καταστροφικό ποσοστό θνησιμότητας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Ο επίσημος απολογισμός θανάτων βασίζεται μόνο στον αριθμό των καταγεγραμμένων ασθενών» δήλωσε ο Ζαφαργκάντι στο ISNA. «Μέσω ερευνών σε νοσοκομεία και νεκροταφεία, το συμβούλιό μας έχει συγκεντρώσει έναν αριθμό τουλάχιστον τριπλάσιο από τον επίσημο απολογισμό θανάτων». Το Ιατρικό Συμβούλιο είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση αρμόδια για την παροχή άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στους γιατρούς στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης