Το Ιράν, σύμμαχος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, θα κάνει μια πρόταση για τη ρύθμιση της αιματηρής σύγκρουσης στη Συρία, κατά τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

Το Ιράν «έχει μία πρόταση που αφορά στη Συρία και θα την υποβάλει στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Κινήματος των Αδεσμεύτων», στις 30 και 31 Αυγούστου, σημείωσε ο Σαλεχί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Mehr και Fars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την πρόταση αυτή, αλλά σημείωσε ότι θα είναι «λογική και αποδεκτή» από όλες τις πλευρές, όπως και ότι θα είναι «πολύ δύσκολο να της εναντιωθεί κανείς».

Ο Σαλεχί πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προτίθεται να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Συρίας μετά τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ένα σημαντικό μέρος της συριακής αντιπολίτευσης προτίθεται να συμμετάσχει σε τέτοιες συνομιλίες, αλλά δεν διευκρίνισε ποια κινήματα συμφωνούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης