Ιράν: Στη φυλακή 16 γυναίκες που πήγαν να ενταχθούν στο ISIS

Ιράν: Στη φυλακή 16 γυναίκες που πήγαν να ενταχθούν στο ISIS
Δεκαέξι γυναίκες που πήγαν στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) φυλακίστηκαν στο Ιράν, γνωστοποίησε εισαγγελέας στην Τεχεράνη την Κυριακή.

Διατάχθηκε επίσης η κατάσχεση των όποιων χρημάτων είχαν λάβει οι γυναίκες από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση, σύμφωνα με τον ιρανικό ιστότοπο Mizanonline, ο οποίος ειδικεύεται σε δικαστικές υποθέσεις και επικαλέστηκε τον εισαγγελέα Αμπάς Τζαφαρί-Ντουλαταμπαντί.

Το ΙΚ χαρακτηρίζει συλλήβδην τους σιίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν την πλειονότητα των Ιρανών, αιρετικούς.

«Αυτές οι γυναίκες πήγαν στη Συρία για να υποστηρίξουν το Ντάες (σ.σ.: ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά), εκπαιδεύτηκαν από τους τρομοκράτες και διεξήγαγαν ορισμένες επιχειρήσεις εκεί», πριν τελικά «συλληφθούν με την επιστροφή τους στο Ιράν», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Το δημοσίευμα του ιστοτόπου δεν διευκρινίζει ποιες ποινές επιβλήθηκαν στις γυναίκες αυτές.

Σε δικαστήριο της Τεχεράνης διεξήχθη την Κυριακή η πέμπτη κατά σειρά ακροαματική διαδικασία της δίκης οκτώ ανδρών που κατηγορούνται πως ενέχονταν στην επίθεση κατά την οποία είχαν διαπραχθεί οι δολοφονίες 18 ανθρώπων στο ιρανικό κοινοβούλιο καθώς και στο μαυσωλείο του Αγιατολά Χομεϊνί πέρυσι, στην πρώτη τρομοκρατική ενέργεια στην Τεχεράνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αρχές του Ιράν ανέφεραν ότι οι πέντε ένοπλοι και βομβιστές-καμικάζι οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση στην πρωτεύουσα είχαν πάρει μέρος σε μάχες στα προπύργια των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ. Συνολικά έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση σε βάρος 26 ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 06:20