Έπειτα από τo ψυχροπολεμικό κλίμα στην συνδιάσκεψη των G20 και την είδηση που εξαπλώθηκε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν ότι… διαφώνησαν, ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη έπειτα από δύο χρόνια σε αμερικανικό δίκτυο.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος, Τσάρλι ΡόουζΣε συνέντευξή του στο βετεράνο δημοσιογράφο του CBS, Τσάρλι Ρόουζ, ο Άσαντ αρνείται για άλλη μία φορά ότι βρίσκεται πίσω από την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά τον Αύγουστο στα περίχωρα της Δαμασκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή», δήλωσε ο δημοσιογράφος στο CBS, την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί την Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση. «Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου», πρόσθεσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον πρόεδρο της Συρίας αναμένεται να προβληθούν σήμερα (07:00 – 09:00 π.μ. τοπική ώρα) από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ ολόκληρη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS, στις 21.00 το βράδυ (τοπική ώρα).

Ο πρόεδρος της Συρίας επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ. Ο Άσαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου εμφανίστηκε στη συνέντευξη αρκετά ήρεμος.

Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο προετοιμάζει επιθέσεις στη Συρία μεγαλύτερης διάρκειας και έντασης απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά, οι οποίες υποτίθεται ότι θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές του Πενταγώνου, σχεδιάζεται ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν επιθέσεις σε στόχους που δεν κατεστράφησαν ή δεν επλήγησαν κατά την πρώτη επίθεση.

Σήμερα ο Ομπάμα θα εμφανιστεί σε συνεντεύξεις σε έξι τηλεοπτικά δίκτυα, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής πολιτικής του Πενταγώνου να πείσει και την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ. Σήμερα επίσης θα πραγματοποιηθεί απόρρητη ενημέρωση μελών του Κογκρέσου για τα τεκταινόμενα στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης