Η Εθνική Ένωση Ιρλανδικών Εφημερίδων (ΝΝΙ) υπεραμύνθηκε χθες της να δασμολογεί τους ιστοτόπους που δημοσιεύουν διαδικτυακούς συνδέσμους, οι οποίοι παραπέμπουν σε δημοσιευμένα άρθρα σε έντυπα.

«Η δημοσίευση και η μετάδοση συνδέσμων αποτελεί μία παράβαση των πνευματικών δικαιωμάτων», εκτιμά η Ένωση, που εκπροσωπεί 16 από τις σημαντικότερες εφημερίδες της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η ΝΝΙ κάνει μία διάκριση ανάμεσα στην αναπαραγωγή διαδικτυακών συνδέσμων για προσωπική χρήση, από την αναπαραγωγή τους για εμπορικούς σκοπούς. «Η ΝΝΙ και τα μέλη της ουδέποτε είχαν πρόβλημα με τους ανθρώπους που προσθέτουν τους συνδέσμους για προσωπικής τους χρήση», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το θέμα ξεκίνησε όταν η ιρλανδική οργάνωση κατά της ενδοοικογενειακής βίας Woman’s Aid αποκάλυψε πως μία θυγατρική της ΝΝΙ της ζήτησε 300 ευρώ για να μπορέσει να αναδημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της έως πέντε συνδέσμους για άρθρα.

Σε προσωπικό ιστολόγιο, ο νομικός σύμβουλος της Woman’s Aid Σάιμον ΜακΓκαρ σχολίασε αυτήν την εβδομάδα πως το 2012 ήταν «η χρονιά που οι ιρλανδικές εφημερίδες βάλθηκαν να καταστρέψουν το Ιντερνέτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης