Ιρλανδία: Μαζικές διαδηλώσεις για την άμβλωση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 01:08
Ιρλανδία: Μαζικές διαδηλώσεις για την άμβλωση
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Δουβλίνου, το Σάββατο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το σχέδιο της κυβέρνησης να επιτρέψει την άμβλωση σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η ζωή της εγκύου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι πάνω από 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στο πλαίσιο της οργάνωσης της αποκαλούμενης «Εθνικής Αγρυπνίας για τη Ζωή». Η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των αμβλώσεων στην ιστορία της Ιρλανδίας.

«Η σημερινή προσέλευση δείχνει ότι η ιρλανδική κοινωνία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις νομοθετικές ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την άμβλωση», ανέφερε η Καρολάιν Σίμονς μια από τις εκπροσώπους των συγκεντρωμένων.

Η κυβέρνηση ελπίζει να θέσει σε ισχύ τη νομοθεσία πριν από τον Ιούλιο, με τον πρωθυπουργό Έντα Κένι να δηλώνει ότι αναμένει να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσοι δεν υπερψηφίσουν θα διαγραφούν από το κόμμα του. Αν και η οποιαδήποτε πιθανή διαγραφή θα ήταν απίθανο να απειλήσει την κυβερνητική πλειοψηφία, εν τούτοις αυτό θα αποτελούσε πλήγμα για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 01:11