Ιρλανδία: Βόμβα εξερράγη σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λόντοντερι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 12:44
Ιρλανδία: Βόμβα εξερράγη σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λόντοντερι
Βόμβα εξερράγη χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο του Λόντοντερι της Βόρειας Ιρλανδίας χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, μία επίθεση που σύμφωνα με πολιτικούς συνιστά απόπειρα αναβίωσης του αιματηρού παρελθόντος της επαρχίας.

Από την έκρηξη καταστράφηκε το πολυτελές ξενοδοχείο Everglades.

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν εκραγεί ο μηχανισμός «αναμφίβολα αποτρέποντας μία τραγωδία», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η βόμβα εξερράγη τη στιγμή που οι πυροτεχνουργοί προσπαθούσαν να την εξουδετερώσουν.
Είχε τοποθετηθεί μέσα σε εκδρομικό σάκο και προκάλεσε πυρκαγιά όταν πετάχτηκε στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση που σημειώνεται στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο τον Νοέμβριο και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, ενώ παραμένει άγνωστο για ποιόν λόγο στοχοποιήθηκε το ξενοδοχείο.

Τόσοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να προχωρήσει μπροστά η πόλη, αλλά αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση επιχειρούν να μας γυρίσουν πίσω στη χειρότερη εποχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ντάρκαν, βουλευτής της τοπικής βουλής με το ρεμπουμπλικανικό κόμμα SDLP.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν Μακ Γκίνες του Σιν Φέιν, πρώην διοικητής του Ιρλανδικού Ρεπουμπικανικού Στρατού (IRA), καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε ότι η γενέτειρά του, το Λόντοντερι, δεν θα μείνει πίσω εξαιτίας εκείνων που ζουν στο παρελθόν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014, 12:47