Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακάλυψε αποδείξεις για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλο του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, 18:42
Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης ανακάλυψε αποδείξεις για απάτη στον επιχειρηματικό όμιλο του Τραμπ

Η έρευνα της εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον όμιλο Τραμπ επέτρεψε να έρθουν στο φως στοιχεία που φαίνεται να αποδεικνύουν πρακτικές φοροδιαφυγής, κυρίως υπερεκτίμηση και στη συνέχεια υποεκτίμηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, που υπογράφει η εισαγγελέας Λέτισια Τζέιμς, ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Trump Organization, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είχε «την εξουσία απόφασης σε ένα μεγάλο εύρος πρακτικών της Trump Organization, περιλαμβανομένων και εσφαλμένων δηλώσεων προς τρίτους, κυρίως οικονομικούς θεσμούς και τις αμερικανικές φορολογικές Αρχές (IRS)".

Η Λετίσια Τζέιμς, επιθυμεί να ακούσει τι έχουν να πουν ο Ντόναλντ Τραμπ και τα παιδιά του Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, τονίζοντας πως πρέπει να αναγκαστούν να καταθέσουν.

«Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, η κ. (Ιβάνκα) Τραμπ ήταν η κύρια επαφή για τον μεγαλύτερο πιστωτή της Trump Organization, την Deutsche Bank. Σε σχέση με αυτήν τη θέση, η κ. Τραμπ ήταν εκείνη από την οποία προερχόταν η αποστολή εσφαλμένων οικονομικών εγγράφων στην Deutsche Bank και το μοσπονδιακό κράτος», σύμφωνα με το προαναφερόμενο δικαστικό έγγραφο.

Αναφέρεται, επίσης, πως «από το 2017», ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέθετε εξουσία για πολλά έγγραφα που περιελάμβαναν παραπλανητικές εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, κυρίως μιας σουίτας στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower), που δηλώθηκε τρεις φορές μεγαλύτερη του πραγματικού της μεγέθους και η αξία της οποίας υπερεκτιμήθηκε στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Τραμπ κατηγορεί την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, που έχει εκλεγεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολιτικά κίνητρα και έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ καλούνταν ήδη στις αρχές Ιανουαρίου να εμφανιστούν για κατάθεση, στο πλαίσιο της εκτεταμένης αυτής έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 από την Τζέιμς, όμως ο πρώην πρόεδρος απάντησε στέλνοντας στην εισαγγελέα μια πρόταση 20 σελίδων με προφανή σκοπό να «ακυρώσει» αυτές τις κλήσεις.

«Οι Τραμπ πρέπει να συμμορφωθούν με τις νόμιμες κλητεύσεις μας για έγγραφα και μαρτυρίες, επειδή κανείς σε αυτήν τη χώρα δεν μπορεί να επιλέξει αν και πώς εφαρμόζεται ο νόμος σε εκείνον. Δεν θα παρεμποδιστούμε στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα και να διασφαλίσουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τζόουνς.

Η εισαγγελέας έχει την υποψία πως εδώ και σχεδόν τρία χρόνια η Trump Organization υπερεκτίμησε την αξία ορισμένων ιδιοκτησιών της, όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες, και υποεκτίμησε τις ίδιες ιδιοκτησίες ενώπιον των φορολογικών Αρχών, προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους.

Ο Έρικ Τραμπ, ο άλλος γιος του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και αντιπρόεδρος της Trump Organization, έδωσε κατάθεση τον Οκτώβριο του 2020.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022, 18:44