Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 2.073 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 255.412.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 14 ασθενείς με τον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 10.290 νεκρούς μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τις Αρχές, άλλοι 4.692 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρωτεύουσα Κίτο, επίκεντρο της πανδημίας, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας προσερχόμενοι να ψηφίσουν στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές αύριο Κυριακή.

Η πιλοτική φάση της ανοσοποίησης για τον νέο κορωνοϊό άρχισε την 21η Ιανουαρίου, με 8.000 δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech. Συνεχίζεται με τον εμβολιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φιλοξενούμενων σε οίκους ευγηρίας. Η εκστρατεία αναμένεται να διευρυνθεί τον Μάρτιο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα δόσεων εμβολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης