Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.576 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν άλλοι 71 ασθενείς με τον COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 15.024 νεκρούς επί συνόλου 424.741 μολύνσεων. Όμως ακόμη 5.461 θάνατοι θεωρείται πως οφείλονταν στον COVID-19 χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί από ιατροδικαστικούς, κάτι που σημαίνει ότι τα θύματα είναι πιο κοντά στα 20.500. Ειδικοί έχουν επισημάνει πως θεωρούν κι αυτόν τον τελευταίο αριθμό υποτιμημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρχία Πιτσίντσα κατέγραψε τα περισσότερα κρούσματα (579) από κάθε άλλη στη χώρα το προηγούμενο 24ωρο, με 527 στην πρωτεύουσα Κίτο, επίκεντρο της πανδημίας.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στον Ισημερινό εκτυλίσσεται με αργό ρυθμό: έχουν χορηγηθεί λίγες περισσότερες από 2 εκατ. δόσεις εμβολίων μέχρι στιγμής, κυρίως στις ομάδες του πληθυσμού (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ηλικιωμένοι) που κρίθηκε πως είχαν προτεραιότητα. Η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο, που ανέλαβε την εξουσία αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινώσει την 31η Μαΐου νέο πρόγραμμα ανοσοποίησης με στόχο να έχουν εμβολιαστεί 9 εκατομμύρια πολίτες τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας της, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην οικονομική δραστηριότητα και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης