Ισημερινός-Covid-19: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 03:40
Ισημερινός-Covid-19: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι πλέον οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκες στους δημόσιους χώρους για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς 3.747 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και τουλάχιστον 191 έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι δήμοι της χώρας θα πρέπει να φροντίζουν να τηρείται το μέτρο «της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους», τόνισε μέσω Twitter η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο.

Σε γραφικό που συνοδεύει το μήνυμα αυτό, σημειώνεται ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από εκείνους που «είναι ανάγκη» να βγαίνουν στους δρόμους αλλά και ότι η χρήση της δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί «ελευθερία κίνησης».

Η κυβέρνηση διευκρινίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται όλα τα είδη μασκών, με την εξαίρεση του τύπου N95, που θεωρείται ότι προστατεύει από το 95% των σωματιδίων, «για να μη δημιουργηθούν ελλείψεις στα νοσοκομεία».

Είναι πάντως πρακτικά αδύνατο να βρει να αγοράσει κανείς σήμερα μάσκες σε φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ στον Ισημερινό.

Οι Αρχές στο Κίτο επιβάλλουν πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας 15 ώρες το 24ωρο, κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης, έθεσαν υπό περιορισμό όλο τον πληθυσμό, μείωσαν δραστικά τις μετακινήσεις του και έκλεισαν τα σύνορα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Απριλίου 2020, 03:40