Η κυβέρνηση του Ισημερινού διέψευσε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της χώρας, Rafael Correa, αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή του ιστοτόπου «WikiLeaks».

Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι ο Julian Assange, ο οποίος παραμένει από τις 19 Ιουνίου στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, θα λάμβανε το σχετικό χαρτί που θα του επέτρεπε να αποφύγει την έκδοση του στη Σουηδία, όπου εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Βασική ανησυχία του ιδρυτή των «Wikileaks» είναι ενδεχόμενη έκδοση του στις Η.Π.Α., εξέλιξη που θα είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την έναρξη δίκης για κατασκοπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2010 ο συγκεκριμένος ιστότοπος προχώρησε στη δημοσίευση χιλιάδων απόρρητων εγγράφων των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των Η.Π.Α., προκαλώντας παγκόσμιο σάλο.

Ο Rafael Correa έχει εκφράσει τη συμπάθεια του προς τον Julian Assange, ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το νομικό σύστημα της Βρετανίας, το οποίο αποφάσισε την έκδοση του τελευταίου στη Σουηδία.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης