Ισημερινός: Έξι νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 05:05
Ισημερινός: Έξι νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μέσα σε φυλακή

Έξι κρατούμενοι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε ανταλλαγή πυρών σε φυλακή στον Ισημερινό, όπου πριν από δύο εβδομάδες κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα, καθώς ο υπερπληθυσμός των εγκλείστων πλησιάζει το 40%.

Το μακελειό άρχισε όταν φυλακισμένος πυροβόλησε συγκρατούμενό του στη φυλακή Λιτοράλ, στη Γουαγιακίλ, πόλη που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, την ώρα του επισκεπτηρίου.

«Αυτό προκάλεσε συμπλοκή», κατά τη διάρκεια της οποίας «πέντε κρατούμενοι σκοτώθηκαν» και έχουν αναγνωριστεί, ενώ ένας έκτος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, διότι το πτώμα του έχει εγκαύματα που καθιστούν αδύνατη την αναγνώρισή του, δήλωσε ο Αλφρέδο Μουνιός, διευθυντής της φυλακής, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν τραυματίες και η αστυνομία έθεσε υπό έλεγχο την κατάσταση.

Πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο σωφρονιστικό σύστημα του Ισημερινού, έπειτα από μια σειρά εξεγέρσεων με πολλούς νεκρούς σε διάφορες φυλακές στη χώρα.

Στον Ισημερινό σήμερα είναι έγκλειστοι περίπου 41.000 άνθρωποι, ενώ η ονομαστική χωρητικότητα των φυλακών δεν ξεπερνά τις 28.000 θέσεις.

Το πρωί της Δευτέρας, τρεις οπλισμένοι έγκλειστοι απέδρασαν από την ίδια φυλακή, αφού εξουδετέρωσαν φύλακα που πήγε να προσφέρει βοήθεια σε κρατούμενο που υποδυόταν τον τραυματία.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, 05:09