Το Υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 372 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 268.073 στο κράτος των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι 36 ασθενείς με τον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικανική χώρα να φθάνει τους 10.669 νεκρούς μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τις Αρχές, άλλοι 4.723 θάνατοι θεωρείται πως «πιθανόν» οφείλονταν στην πανδημία, κάτι όμως που δεν έχει επαληθευτεί από ιατροδικαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικοί και αιρετοί θεωρούν και το άθροισμα των σχεδόν 15.400 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μάλλον υποτιμημένο σε σχέση με την πραγματικότητα.

Η πρωτεύουσα Κίτο συνεχίζει να αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας, με συνολικά 86.763 μέχρι χθες.

Χθες ολοκληρώθηκε ο τετραήμερος εορτασμός του καρναβαλιού στη χώρα, εν μέσω ανησυχιών και προειδοποιήσεων γιατρών ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθεί νέα έξαρση των μολύνσεων τις επόμενες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για συναθροίσεις και γιορτές, ειδικά σε παραλίες, χωρίς χρήση μασκών ούτε την τήρηση των συστάσεων για την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης