Ισημερινός: Ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα θα δικαστεί ερήμην

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 09:18
Ισημερινός: Ο πρώην πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα θα δικαστεί ερήμην

Δικαστήριο του Ισημερινού αποφάσισε χθες Παρασκευή να προσαχθεί ερήμην σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος κατηγορείται για χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2013 με δωροδοκίες.

Ο Κορέα λίγο καιρό αφότου εγκατέλειψε την εξουσία εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο, την πατρίδα της συζύγου του.

Ο αριστερός πρώην πρόεδρος κατηγορείται από την εισαγγελία για διαφθορά, πιο συγκεκριμένα ότι έλαβε σχεδόν 8 εκατομμύρια δολάρια από εταιρείες, ανάμεσά τους και τον βραζιλιάνικο κολοσσό των κατασκευών Odebrecht, υποσχόμενος ότι θα τους ανέθετε σε αντάλλαγμα δημόσια έργα.

Άλλα είκοσι πρόσωπα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες, άλλοτε ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί και ο πρώην αντιπρόεδρος του Κορέα, ο Χόρχε Γκλας, αναμένεται να δικαστούν για την ίδια υπόθεση.

Η παραπομπή των 21 κατηγορουμένων σε δίκη αποφασίστηκε από τη δικαστίνα Ντανιέλα Καμάτσο, μέλος του Εθνικού Δικαστηρίου, του ανωτάτου στον Ισημερινό. Η δικαστικός αποφάσισε ακόμη να μην ασκηθούν διώξεις σε βάρος τριών προσώπων.

«Παρωδία!», ήταν η αντίδραση μέσω Twitter του σοσιαλιστή πρώην προέδρου της χώρας.

Ο Ραφαέλ Κορέα αντιμετωπίζει επίσης έρευνα για την απαγωγή το 2012 στην Κολομβία του Φερνάντο Μπάλδα, πολιτικού της αντιπολίτευσης. Βάσει της νομοθεσίας στον Ισημερινό, δεν μπορεί πάντως να δικαστεί ερήμην για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2020, 09:20