Έχετε ονειρευτεί πως θα ήταν να ταξιδέψετε στο διάστημα; Μπορεί αυτή η σκέψη να σας φαίνεται δεκαετίες μακριά αλλά η εταιρεία Blue Origin αποφάσισε να επιταχύνει αυτό το όνειρο. Έτσι, οι πρώτοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να «βολτάρουν» στο διάστημα θα μπορούν, αν αγοράσουν εισιτήρια από την εταιρεία του μεγιστάνα Jeff Bezos και ιδιοκτήτη της Amazon, να το κάνουν από το νέο έτος.

Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το ακριβές πρόγραμμα των πτήσεών της. Σύμφωνα όμως με τις πρώτες πληροφορίες, τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται σε υψόμετρο έως και 60 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και έξι άτομα ανά πτήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι οι ταξιδιώτες να βιώσουν έστω για λίγα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας καθώς και να παρατηρούν την καμπυλότητα του πλανήτη. 

Ο Jeff Bezos

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Jeff Bezos ανέφερε: «Θέλουμε να παρέχουμε τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες μας να δουν τα εξαιρετικά τοπία αλλά και να μπορέσουν να λύσουν τις ζώνες τους, επιπλέοντας μέσα στην καμπίνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι τιμές των εισιτηρίων για τα ταξίδια της Blue Origin δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά είναι απίθανο να είναι χαμηλές

Η εταιρεία αναμένει το όχημά της New Shepard για να μεταφέρει τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες σε τροχιά το 2019, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Blue Origin, Rob Meyerson.

«Σχεδιάζουμε να αρχίσουμε σύντομα να πετάξουμε τους πρώτους δοκιμαστικούς μας επιβάτες» δήλωσε ο Rob Meyerson. 

Η ανακοίνωση των ταξιδιών στο διάστημα ακολούθησε μια τηλεοπτική παρουσίαση προηγούμενης πτήσης του New Shepard στη δοκιμαστική περιοχή της εταιρείας West Texas.

Μέχρι στιγμής όλες οι δοκιμαστικές πτήσεις που πραγματοποίησε ο πύραυλος ήταν χωρίς άτομα επί του σκάφους, ενώ η επιχείρηση δεσμεύτηκε να πετάξει το προσωπικό της εταιρείας στο όχημα σε μεταγενέστερες δοκιμές.

Ο ανταγωνισμός

 Η εταιρεία αεροδιαστημικής ιδρύθηκε το 2000 και χρηματοδοτείται από τον 53χρονο Jeff Bezos.

Η Blue Origin φέρεται να προχωρά πολύ γρήγορα σε σχέση με την ανταγωνίστριά της εταιρεία, SpaceX, που ανήκει στον Elon Musk. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό χάσμα μεταξύ των δυνατοτήτων των εταιρειών. Οι πύραυλοι που κατασκευάζει η SpaceX είναι σήμερα σε θέση να μεταφέρουν αστροναύτες και φορτία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ενώ ο νέος Shepard της Blue Origin διαθέτει κατάστρωμα παρατήρησης που λειτουργεί με πυραύλους. Η εταιρεία Blue Origin ιδρύθηκε το 2000 και χρηματοδοτείται από τον 53χρονο Jeff Bezos

Η θυγατρική Virgin Galactic της Richard Branson είναι ο άλλος αντίπαλος του Bezos. Η Virgin Galactic έχει ήδη πουλήσει σχεδόν 650 εισιτήρια, με την τιμή του κάθε εισιτηρίου να φτάνει τα 250.000 δολάρια και τα ταξίδια της να έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα μέχρι το 2021. 

Ο διαστημικός τουρισμός έχει μετατραπεί σε δημοφιλές προϊόν τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα ταξίδια της Blue Origin δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, αλλά είναι απίθανο να είναι χαμηλές.

Ο J. Bezos πάντως υπαινίχθηκε ότι οι τιμές θεωρείται πιθανό να ανακοινωθούν σε μια συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Μάιο.

Πληροφορίες από: RT, thejakartapost.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης