To περιοδικό Dabiq, που εκδίδει στο Διαδίκτυο η οργάνωση Ισλαμικό Xαλιφάτο, δημοσίευσε μια φωτογραφία σήμερα όπου απεικονίζεται ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος όπως υποστηρίζεται, προκάλεσε τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία δείχνει ένα μεταλλικό κουτάκι από ένα αναψυκτικό και κάτι που μοιάζει με πυροκροτητή και ένα διακόπτη.

Δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία διαβατηρίων που ανήκαν σε Ρώσους που σκοτώθηκαν στη συντριβή «τα οποία περιήλθαν στην κατοχή των μουτζαχεντίν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδίαζαν να καταρρίψουν άλλο αεροσκάφος Παράλληλα το Χαλιφάτο ανακοίνωσε ότι εκτέλεσε δύο ομήρους, έναν Κινέζο και έναν Νορβηγό και ανήρτησε φωτογραφίες που απεικονίζουν όπως υποστήριξε τις σορούς των δύο ανδρών με τον τίτλο «εκτελέστηκαν».Επιπλέον ανέφερε ότι αρχικά είχε σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροσκάφος αεροπορικής εταιρείας χώρας της Δύσης στην Χερσόνησο του Σινά αλλά διαφοροποίησε τα σχέδιά του όταν η Μόσχα ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Αποκάλυψε επίσης ότι έκρυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ρωσικό αεροσκάφος αφού κατάφερε να εντοπίσει ένα κενό ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης