Ισοδύναμη με 21 τόνους ΤΝΤ η έκρηξη στην Κίνα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 07:24
Ισοδύναμη με 21 τόνους ΤΝΤ η έκρηξη στην Κίνα
Το μέγεθος της πρώτης έκρηξης που σημειώθηκε το βράδη της Τετάρτης στην Κίνα ισοδυναμούσε με έκρηξη τριών τόνων ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη ήταν ακόμη ισχυρότερη και αντιστοιχούσε σε έκρηξη 21 τόνων ΤΝΤ, αναφέρει το κινεζικό κέντρο των δικτύων παρακολούθησης των σεισμών.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε μια αποθήκη γεμάτη με εκρηκτικές ύλες στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας, ανέφερε η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Στον ιστότοπό της η εφημερίδα εξηγεί ότι όλοι τους σκοτώθηκαν όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 400 τραυματίες.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο δύο πυροσβέστες αγνοούνται.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo διακρίνονται άνθρωποι αιμόφυρτοι στους δρόμους, ενώ άλλοι κρατούν παιδιά τυλιγμένα σε κουβέρτες. Η αυθεντικότητα αυτών των φωτογραφιών δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί προς το παρόν.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατ. κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015, 07:24