Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κέρδισαν έδαφος και φέρεται να εξασφαλίζουν το ίδιο ποσοστό με τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, για πρώτη φορά έπειτα από 18 μήνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα – την ώρα που η οικονομία εμφανίζει αισθητά σημάδια ανάκαμψης.

Η δημοσκόπηση φέρει και τα δύο κόμματα να εξασφαλίζουν το 36% της πρόθεσης ψήφου λίγο πριν από τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου αμφότερων με στόχο τη χάραξη της πολιτικής τους εν όψει των προγραμματισμένων για το 2015 βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία. Η τελευταία φορά που τα δύο κόμματα συγκέντρωναν το ίδιο ποσοστό δημοτικότητας ήταν τον Φεβρουάριο του 2012, ανέφερε η YouGov.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλες δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα περίπου 6 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς, αλλά η διαφορά αυτή μειώνεται σταθερά μετά τη διαμάχη με αφορμή τη χρηματοδότηση του κόμματος που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την ηγεσία του Εντ Μίλιμπαντ και την πτώση του ποσοστού δημοτικότητάς του που ακολούθησε.

«Οι Εργατικοί είδαν το διψήφιο προβάδισμά τους να εξαφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το καλοκαίρι της δυσαρέσκειας για αυτούς ενδέχεται να μετατραπεί σε φθινόπωρο της απόγνωσης» δήλωσε ο πρόεδρος της YouGov Πίτερ Κέλνερ στην εφημερίδα «Sun που δημοσίευσε τη δημοσκόπηση.

Η δημοφιλία των Συντηρητικών ενισχύθηκε από τα σημάδια ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας ύστερα από μία μακρά περίοδο ύφεσης, κάτι που ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν υποστηρίζει ότι δικαιώνει τα αυστηρά μέτρα λιτότητας τα οποία επέβαλε από το 2010, οπότε ανέλαβε το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης