Ισπανία: Αντιδράσεις για τις δύο αδελφές του βασιλιά Φελίπε επειδή εμβολιάστηκαν νωρίτερα στο Άμπου Ντάμπι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 05:56
Ισπανία: Αντιδράσεις για τις δύο αδελφές του βασιλιά Φελίπε επειδή εμβολιάστηκαν νωρίτερα στο Άμπου Ντάμπι

Οι αδελφές του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε εμβολιάστηκαν στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο μήνα, όπου είχαν πάει για να επισκεφθούν τον πατέρα τους, ο οποίος ζει εκεί αυτοεξόριστος, έγραψε την Τετάρτη η διαδικτυακή εφημερίδα El Confidencial, με το δημοσίευμα να προκαλεί οργή στην Ισπανία, όπου οι περισσότεροι Ισπανοί περιμένουν ακόμη τα εμβόλιά τους.

Η Έλενα και η αδελφή της Κριστίνα επισκέφθηκαν τον τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος διαμένει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τότε που έφυγε από την Ισπανία τον Αύγουστο.

«Αυτές οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε προνόμια, τα οποία οι υπόλοιποι από εμάς δεν έχουμε» είπε ο Ριχάρντο Χιμένεθ, έξω από τα βασιλικά ανάκτορα στη Μαδρίτη. «Έχω το ίδιο δικαίωμα με αυτές, ή ακόμα μεγαλύτερο, για να εμβολιαστώ» ανέφερε.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λένε ότι εμβολιάζουν τους κατοίκους και τους πολίτες που διαθέτουν έγκυρα έγγραφα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Our World in Data, περίπου το 60% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

Η εφημερίδα El Mundo επικαλέστηκε μια ανακοίνωση από τις πριγκίπισσες, όπου επισημαίνεται πως τους προτάθηκε το εμβόλιο προκειμένου να αποκτήσουν ένα «διαβατήριο υγείας», το οποίο θα τους επιτρέπει να επισκέπτονται τον πατέρα τους πιο συχνά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους στην Ισπανία.

Ο δικηγόρος της Κριστίνα δεν σχολίασε σχετικά. Επίσης το ίδρυμα Fundacion Mapfre, όπου εργάζεται η Έλενα, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ αποδοκίμασε τις δύο αδελφές, επειδή εμβολιάστηκαν, την ώρα που τόσοι πολλοί πολίτες στην Ισπανία περιμένουν ακόμη.

«Είναι πολύ δυσάρεστο, πολύ άσχημο» δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE. «Εμείς, οι άνθρωποι που ασκούμε κάποιους είδους αντιπροσώπευση, πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα» διευκρίνισε.

Ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους θα εμβολιαστούν μόλις έρθει η σειρά τους.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, 05:56