Σάλος έχει προκληθεί στην Ισπανία με βίντεο που δείχνει τους ενοίκους μιας μαδριλένικης φοιτητικής εστίας να υβρίζουν χυδαία και να απειλούν τις φοιτήτριες μιας γειτονικής εστίας. Το συμβάν καταδίκασε έντονα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, λέγοντας πως «φτάνει πια με τη φαλλοκρατία».

Στο εν λόγω βίντεο, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, ακούγεται μια ανδρική φωνή να βρίζει και να απειλεί, μέσα στη νύχτα, με σκληρές εκφράσεις. Έπειτα, ο νεαρός φωνάζει «εμπρός Αούχα» (πρόκειται για το όνομα της φοιτητικής εστίας, «Ελιάς Αούχα») και, με απόλυτο συγχρονισμό, ανοίγουν σχεδόν όλα τα παράθυρα του κτηρίου, εμφανίζονται δεκάδες άτομα και αρχίζουν να αλυχτούν σαν ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλάνα βιντεοσκοπήθηκαν από τη φοιτητική εστία θηλέων του κολλεγίου «Μαγιόρ Σάντα Μόνικα», που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ αντέδρασε έντονα. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοια συμπεριφορά που υποκινεί το μίσος και προσβάλλει τις γυναίκες (…) Φτάνει πια με τη φαλλοκρατία», έγραψε στο Twitter. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα στην Πράγα, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Σάντσεθ έκανε «έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα και στα μέσα ενημέρωσης (…) να δώσουμε μια κοινή απάντηση (…) απορρίπτοντας αυτή τη φαλλοκρατική, ανεξήγητη, αδικαιολόγητη και απολύτως αηδιαστική συμπεριφορά».

«Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, να τι χρειάζονται οι φοιτητές αυτής της εστίας», σχολίασε η υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο, καταγγέλλοντας «την κουλτούρα του βιασμού και του σεξουαλικού τρόμου, που καθιστά τις γυναίκες σεξουαλικά αντικείμενα».

Η διεύθυνση του κολλεγίου «Μαγιόρ Ελιάς Αούχα» καταδίκασε «τις απαράδεκτες εκφράσεις» μιας ομάδας φοιτητών και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τις φοιτήτριες της εστίας Σάντα Μόνικα. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι εκδιώχθηκαν από την εστία πολλοί από τους εμπλεκόμενους φοιτητές.

Η συγκεκριμένη εστία λειτουργεί από το 1969 και βρίσκεται στον χώρο του περίβλεπτου Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης. Το δωμάτιο στοιχίζει περίπου 1.100 ευρώ τον μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης