Ισπανία: Δεκάδες μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα με τον θύλακα της Θέουτα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 12:53
Ισπανία: Δεκάδες μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα με τον θύλακα της Θέουτα
Δεκάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πέρασαν από το Μαρόκο στην Ισπανία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, αφού διέσχισαν τρέχοντας μια συνοριακή πύλη στον θύλακα της Θέουτα, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μετανάστες επιχειρούν συχνά να περάσουν τα σύνορα των δύο ισπανικών θυλάκων στη βόρεια Αφρική, της Θέουτα και της Μελίγια, συχνά σκαρφαλώνοντας φράχτες, ύψους έξι μέτρων, που περιβάλλονται με συρματόπλεγμα.

Σήμερα μια ομάδα περισσότερων από 100 μεταναστών διέσχισε τρέχοντας μία πύλη στον φράχτη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως ως σημείο συνοριακού ελέγχου, καταλαμβάνοντας εξαπίνης τις μαροκινές και τις ισπανικές δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι συνέδραμε 186 ανθρώπους μετά το πρωινό περιστατικό και πρόσθεσε πως τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Από τη στιγμή που θα εισέλθουν στους ισπανικούς θύλακες, οι μετανάστες οδηγούνται συνήθως σε προσωρινά καταφύγια και αργότερα μεταφέρονται στην ισπανική ενδοχώρα ή επιστρέφονται στη χώρα καταγωγής τους.

Πολλοί μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν στην Ισπανία με τελικό προορισμό άλλα μέρη της Ευρώπης. Οι αφίξεις μέσω της Θέουτα και της Μελίγια, καθώς και ο αριθμός των μεταναστών που επιχειρούν να φθάσουν την Ισπανία μέσω θαλάσσης από τη Βόρεια Αφρική, έχουν αυξηθεί εφέτος, αν και η διαδρομή ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία παραμένει η πιο δημοφιλής.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι παρείχε φροντίδα σε 7.400 μετανάστες που έχουν φθάσει από τις αρχές του έτους στην ισπανική ενδοχώρα και στη Θέουτα και στη Μελίγια, από 3.600 την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 14:03