Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε νωρίς σήμερα το πρωί δύο ύποπτους στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στη βόρεια Αφρική, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ανήκουν σε ισλαμιστικό δίκτυο που σχεδίαζε επίθεση στη χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερης επιχείρησης ασφαλείας με περισσότερες από 20 συλλήψεις από τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ύποπτοι στην Θέουτα, στην ακτή του Μαρόκου, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης που τον Ιανουάριο οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης για να στρατολογήσουν άτομα σε ένοπλες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Χαλιφάτο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Μία Μαροκινή κάτοικος Ισπανίας συνελήφθη την Κυριακή ως ύποπτη για απόπειρα ένταξης στις τάξεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία.

Οι δυτικές χώρες εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησης νέων από ενόπλους μαχητές στη Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, οι οποίοι στη συνέχεια επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης