Η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας στην Ισπανία κατήγγειλε σήμερα το ακροδεξιό κόμμα Vox πως επιβουλεύεται το δικαίωμα των μαθητών στην εκπαίδευση και πως προωθεί σκοταδιστικές απόψεις και την αμάθεια, στο πλαίσιο του «γονεϊκού βέτο» στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που προγραμματίζει να υιοθετήσει η εξαρτώμενη από την ακροδεξιά ψήφο τοπική κυβέρνηση συνεργασίας της Μούρθια.

Το Vox, που έγινε τρίτη πολιτική δύναμη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου, πιέζει για την εισαγωγή του λεγόμενου «γονεϊκού Pin», την άδεια δηλαδή των γονέων να παρακολουθήσει το παιδί τους οποιοδήποτε μάθημα με περιεχόμενο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο. Το Vox υποστηρίζει πως τα μαθήματα αυτά προσανατολίζουν τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία και τη διεμφυλική ταυτότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρία Χεσούς Μοντέρο, «υπάρχουν κόμματα που δεν επιθυμούν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες να μας διαπαιδαγωγούν ελεύθερα. Η ακροδεξιά αντιλαμβάνεται την άγνοια και την ανικανότητα ως ελευθερία».

Χθες μάλιστα, η υπουργός Παιδείας Ισάβελ Θελάα απείλησε πως θα αναλάβει νομική δράση κατά της Μούρθια, εάν αυτή δεν φροντίσει να «αποκαταστήσει τη νομιμότητα», αποσύροντας το γονεϊκό βέτο μέσα σε ένα μήνα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μούρθια Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser τόνισε πως «οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των γονέων στην περιφέρειά μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Η ιδεολογική ουδετερότητα των δασκάλων της Μούρθια είναι αδιαμφισβήτητη. Το γονεϊκό pin προσφέρει ελευθερία στους γονείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης