Στην κατάσχεση 11 τόνων ινδικής κάνναβης και στη σύλληψη 35 ανθρώπων, σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε βάρος του οργανωμένου εγκλήματος που διακινεί τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, προχώρησαν οι Αρχές της Ισπανίας.

«Το συγκεκριμένο δίκτυο είχε υπό τον έλεγχό του ολόκληρο το κύκλωμα διακίνησης, από την παραγωγή και τη συσκευασία μέχρι τη μεταφορά στην Ισπανία, την αποθήκευση και τη διανομή στην Ευρώπη, ειδικά στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία και την Ολλανδία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε αποθήκες στο Τολέδο της Ισπανίας και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας είχαν μεταφερθεί από το Μαρόκο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες δεξαμενές φορτηγών. Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • πάνω από 100.000 ευρώ
  • 14 αυτοκίνητα
  • δεκάδες κινητά τηλέφωνα

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Ισπανία θεωρείται «πέρασμα» για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από τη Β. Αφρική. Τον περασμένο Αύγουστο οι Αρχές είχαν εντοπίσει τρεις τόνους κοκαΐνης μέσα στα αμπάρια φορτηγού πλοίου, 50 μίλια από το λιμάνι του Καντίφ.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ισπανία: Τα αμπάρια ήταν γεμάτα κοκαΐνη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012, 23:15

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης