Η Ισπανία θα κλείσει από απόψε τα μεσάνυχτα (01.00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορά της για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Οι Αρχές θα επιτρέπουν να περνούν από τις μεθοριακές διαβάσεις μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας, οι εργαζόμενοι, οι διπλωμάτες και όσοι άνθρωποι πρέπει να μπουν οπωσδήποτε στη χώρα λόγω «ανωτέρας βίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι στα σύνορα θα ξεκινήσουν από απόψε και αυτό είναι κάτι που αποφασίστηκε σε συντονισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Γκράντε-Μαρλάσκα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Εντουάντο Καμπρίτα είπε ότι θα διακοπεί κάθε σιδηροδρομική και αεροπορική σύνδεση με την Ισπανία μέχρι τις 15 Απριλίου, κατόπιν συμφωνίας των δύο χωρών.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε σήμερα να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διάστημα 30 ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης