Ισπανία: Μεγάλη διαφορά υπέρ της αντιπολίτευσης «δείχνει» δημοσκόπηση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 13:55
Ισπανία: Μεγάλη διαφορά υπέρ της αντιπολίτευσης «δείχνει» δημοσκόπηση
Με 12 μονάδες προηγείται το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE), όπως φάνηκε σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, τρείς περίπου μήνες πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, που θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου DYM, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ABC, το PP συγκεντρώνει ποσοστό 47,6%, ενώ το PSOE 35%. Με μια τέτοια διαφορά στις εκλογές, το ΡΡ, θα μπορούσε να εξασφαλίσει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διήμερο 2-3 Αυγούστου, σε δείγμα 1.076 ενηλίκων και είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά τις 29 Ιουλίου, οπότε ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 20 Νοεμβρίου.

Ο Θαπατέρο, είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας. Οι Σοσιαλιστές επέλεξαν τον Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, 60 ετών, πρώην υπουργό Εσωτερικών, για να δώσει τη μάχη απέναντι στον ηγέτη του PP, Μαριάνο Ραχόι, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011, 13:55