Ομάδα 200 ανθρώπων επιχείρησε την Τρίτη να περάσει τον φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια παρά την παρουσία Ισπανών συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών Αρχών.

Συνολικά έξι Ισπανοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης, ενώ ένας μετανάστης έσπασε το πόδι του όταν έπεσε από τα συρματοπλέγματα του εξωτερικού φράχτη, ύψους 6 μέτρων. Εκτιμάται πως λιγότεροι από 10 μετανάστες κατάφεραν να πατήσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια αύξηση των ανθρώπων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη μέσα από τα περάσματα της Μελίγια και της Θέουτα, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Τον περασμένο Μάιο ο κυβερνήτης της Μελίγια, Abdelmalik el-Barkani, είχε τονίσει πως το πρόβλημα με την εισροή μεταναστών γίνεται όλο και μεγαλύτερο, ειδικά μετά τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων κατά της μετανάστευσης στα Κανάρια Νησιά.


(Διπλή οχύρωση με κάμερες ασφαλείας και σύστημα ρίψης δακρυγόνων)


(Αποκατάσταση των ζημιών την Τετάρτη στον εξωτερικό φράχτη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή αποτελεί το γεγονός πως στα κέντρα προσωρινής υποδοχής μεταναστών στην Θέουτα και τη Μελίγια διαμένουν σχεδόν οι διπλάσιοι απ’ όσους έχουν σχεδιαστεί να δέχονται. Εικόνες που μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC από την πρόσφατη απόπειρα προκαλούν σοκ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης