Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στην Παμπλόνα της Ισπανίας στο πλαίσιο εορτασμών για το φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, μετέδωσε το euronews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, χιλιάδες τουρίστες συγκεντρώνονται στα γραφικά σοκάκια της πόλης προκειμένου να συμμετάσχουν με τον τρόπο τους στο… «κυνήγι του ταύρου». Εκατοντάδες μαινόμενοι ταύροι κατεβαίνουν στους δρόμους, παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να τους χτυπήσουν με μια εφημερίδα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και διαρκούν συνολικά εννιά ημέρες.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή γι αυτό το βάρβαρο έθιμο (η πλειοψηφία των ταύρων καταλήγει στο τέλος της διαδρομής στην αρένα, με το αποτέλεσμα να είναι προδιαγεγραμμένο), οι διοργανωτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να σταματήσουν τους εορτασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης (μείωση του προϋπολογισμού κατά 8%), το «κυνήγι» συνεχίζεται κανονικά. Εκτιμάται ότι και φέτος, τουλάχιστον 1 εκατ. τουρίστες έχουν ταξιδέψει στην Παμπλόνα, ο πληθυσμός της οποίας δεν ξεπερνά τους 200.000 κάτοικοι.

Καταλυτικό ρόλο στη διάδοση του εθίμου διαδραμάτισε ο διάσημος λογοτέχνης, Εrnest Ηemingway, ο οποίος είχε μιλήσει για αυτό μέσα από το μυθιστόρημά του «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά».

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Οι ταύροι αντεπιτίθενται στην Παμπλόνα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012, 14:01

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης