Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε σήμερα από υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να σταματήσουν να φορούν γραβάτες ώστε να ανακουφιστούν από τη ζέστη, καθώς κύματα καύσωνα σαρώνουν πολλές περιοχές της Ευρώπης αυξάνοντας σημαντικά τη χρήση ενεργοβόρων κλιματιστικών.

«Θα ήθελα όλοι να παρατηρήσετε ότι δεν φορώ γραβάτα», είπε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου, συμπληρώνοντας ότι όλοι μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού επιβαρύνουν τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και εντείνουν την ανησυχία για τις προοπτικές μιας προσπάθειας εξοικονόμησης περισσότερου φυσικού αερίου, ώστε να υπάρχουν αποθέματα στην περίπτωση που ο πόλεμος στην Ουκρανία επιφέρει περαιτέρω μείωση των παραδόσεων από τη Ρωσία.

Ο ισπανός πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα έκτακτα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επί του παρόντος, δήλωσε: «Έχω ζητήσει από υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς και θα ήθελα να ζητήσω επίσης από τον ιδιωτικό τομέα – εάν δεν το έχουν κάνει ήδη – να μη φορούν γραβάτες όταν δεν είναι απαραίτητο, γιατί έτσι θα συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας που είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης