Ισπανία: Περίπου 220 μετανάστες από την Αφρική πέρασαν τον φράχτη της Θέουτα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 21:48
 Ισπανία: Περίπου 220 μετανάστες από την Αφρική πέρασαν τον φράχτη της Θέουτα
Περίπου 220 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν να περάσουν τη Δευτέρα τον φράχτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακο Θέουτα και στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας τραυματίστηκαν 35 άνθρωποι, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία.

«Οι μετανάστες, επιδεικνύοντας εχθρική και βίαιη στάση, μερικοί απ' αυτούς κρατώντας ρόπαλα, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όταν τους εμπόδισαν να εισέλθουν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η νομαρχία της Θέουτα.

Κατάφεραν να περάσουν από δύο σημεία του διπλού φράχτη ύψους έξι μέτρων που αποτελεί ένα από τα δύο χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική σήμερα στις 6.45 (τοπική ώρα, 7.45 ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με τη νομαρχία.

Τρεις πολιτοφύλακες τραυματίστηκαν και 32 μετανάστες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρά τραύματα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μετανάστες αυτοί, οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα, μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο προσωρινής διαμονής για αλλοδαπούς (Ceti), όπου οι Αρχές θα εξετάσουν την περίπτωσή τους, κυρίως αν δικαιούνται άσυλο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016, 21:56