Περισσότερα από 12.000 νέα κρούσματα της Covid-19 κοινοποιήθηκαν σήμερα στην Ισπανία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας — αριθμός ρεκόρ σε αυτή τη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Η Ισπανία ήταν αυτή την εβδομάδα η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπέρασε το όριο του μισού εκατομμυρίου κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 566.326 κρούσματα καταγράφονταν επίσημα σήμερα, 12.183 περισσότερα σε σχέση με τον απολογισμό της Πέμπτης, και είναι “ο μεγαλύτερος αριθμός θετικών κρουσμάτων που έχουν ανιχνευθεί από την έναρξη της πανδημίας”, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais.

Τα νέα αυτά κρούσματα δεν ανιχνεύτηκαν όλα το τελευταίο 24ωρο καθώς στις περιφέρειες, οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας χρειάζονται μερικές φορές αρκετές ημέρες για να προωθήσουν τις πληροφορίες στην κεντρική κυβέρνηση.

Η θνησιμότητα παραμένει, αντίθετα, πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, όπου έως 950 θάνατοι είχαν καταγραφεί σε 24 ώρες στις αρχές Απριλίου. Τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκαν 241 θάνατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ισπανία, η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν 30.000 νεκρούς, γνωρίζει από τον Ιούλιο αναζωπύρωση της πανδημίας, το επίκεντρο της οποίας είναι η περιφέρεια της Μαδρίτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης