Ισπανία: Πορεία στη Μαδρίτη υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 01:14
Ισπανία: Πορεία στη Μαδρίτη υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας
Πολλές εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν χθες Κυριακή στη Μαδρίτη σε μια συγκέντρωση συμπαράστασης στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας της 1ης Οκτωβρίου, το οποίο έχει απαγορεύσει η ισπανική Δικαιοσύνη κρίνοντάς το αντισυνταγματικό, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό θέατρο στη συνοικία Λαβαπιές στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας αφού δικαστήριο απαγόρευσε να γίνει σε ένα πολιτιστικό κέντρο ιδιοκτησίας της δημοτικής αρχής της πόλης.«Απέναντι στην απαγόρευσή τους, η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο Τζόρδι Κουσέρτ, πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ της ανεξαρτησίας Omnium Cultural, τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα εντός κι εκτός του θεάτρου.

«Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την αλληλεγγύη μας. (…) Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια πραγματική διαδικασία ρήξης, ειρηνική και δημοκρατική» επισήμανε ο ίδιος.

«Ελευθερία της έκφρασης!», «δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς!», «δεν φοβόμαστε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στον δρόμο, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017, 01:15