Σημαντική ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις εμφανίζει το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο, για να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κακή οικονομική κατάσταση.

Πάντως, παρά τη δημοσκοπική ανάκαμψη των σοσιαλιστών, αν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης θα κέρδιζε με προβάδισμα 9.1% έναντι του κεντροαριστερού των Σοσιαλιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά σε σχέση με έναν μήνα πριν είναι σαφώς μικρότερη μεταξύ των δύο κομμάτων της εξουσίας, καθώς τότε το Λαϊκό Κόμμα είχε προβάδισμα 14.5% έναντι των Σοσιαλιστών, οι οποίοι εμφάνιζαν το χαμηλότερο ποσοστό τους επί ηγεσίας Θαπατέρο και συγκεκριμένα 28.5%.

Η χώρα εξήλθε από περίοδο ύφεσης στις αρχές του χρόνου, αλλά οι περισσότεροι αναλυτές βλέπουν ελάχιστη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας για τον επόμενο χρόνο, καθώς το ποσοστό της ανεργίας είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, αφού παραμένει κοντά στο 20%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης