Έκδηλη ήταν η απογοήτευση στα δημοσιεύματα του Τύπου στο Ισραήλ από την ομιλία του προέδρου των Η.Π.Α. τη Δευτέρα ενώπιον της αμερικανοϊσραηλινής Επιτροπής Δημόσιων Υποθέσεων (Aipac) όσον αφορά στο επίμαχο θέμα του Ιράν.

Ειδικότερα, το γεγονός πως ο Barack Obama επέλεξε να δώσει έμφαση στη διπλωματία ως το κύριο μέσο για την επίλυση της κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, προκάλεσε την απογοήτευση της ισραηλινής κοινής γνώμης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις έντονες πιέσεις του Ισραήλ και την ξεκάθαρη θέση της πολιτικής του ηγεσίας πως ένα στρατιωτικό πλήγμα σε βάρος των εγκαταστάσεων της Τεχεράνης αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές του Τελ Αβίβ, όπως εξάλλου τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ασιατικής χώρας, Simon Perez, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. αντιτάχθηκε στη χρήση βίας, εξηγώντας πως η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμος «να χρησιμοποιήσει βία», αν αυτό φυσικά κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε επίσης:
Ο Ομπάμα κρατά ψύχραιμη στάση για Ιράν και Συρία, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, 21:40

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης