Ισραήλ: Aπώλεια ισχύος στην εκλογική συνεργασία Νετανιάχου-Λίμπερμαν

Ισραήλ: Aπώλεια ισχύος στην  εκλογική συνεργασία Νετανιάχου-Λίμπερμαν
Η στήριξη στο κυβερνών κόμμα Λικούντ του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου ,έχει υποχωρήσει ενώ ξεκινά η τυπική εκστρατεία προ των εκλογών του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου, αναφέρει σημερινή δημοσκόπηση, δημοσιευμένη στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.Walla news site. Στις εκλογές αυτές το Λικούντ έχει ενιαίο ψηφοδέλτιο με το «Ισραήλ Μπεϊτένου(Ισραήλ, το σπίτι μου)», του Αβιγκντορ Λίμπερμαν, του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

'Έτσι, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση αυτή, στη νέα Κνέσετ, την 120μελή ισραηλινή βουλή, η εκλογική σύμπραξη αυτών των δύο κομμάτων θα κέρδιζε τις 35 έδρες αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα.

-Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, όμως, ο αριθμός των προβλεπόμενων εδρών υπερέβαινε τις 40. Στην Κνέσετ που διαλύθηκε, τα δύο κόμματα αριθμούσαν 42 βουλευτές.

Ξεθωριάζει, λοιπόν, «το όνειρο που έκανε ο Νετανιάχου, να έχει τη γιγαντιαία κοινοβουλευτική δύναμη, όμοια εκείνης που ο Αριελ Σαρόν κατέκτησε το 2003», σχολιάζει ο πολιτικός συντάκτης της ίδιας ιστοσελίδας. Οι εκλογές για τη νέα Κνέσετ θα γίνουν στις 22 Ιανουαρίου.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, 20:54