Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19, συμπεριλαμβάνοντας τις νεαρές ηλικίες από 16 ως 18 ετών, σε αυτό που η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως μία προσπάθεια διευκόλυνσης της συμμετοχής τους σε σχολικές εξετάσεις.

Το Ισραήλ έχει τον ταχύτερο δείκτη διάθεσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, ελπίζοντας ότι θα ξανανοίξει και πάλι την οικονομία του, τον επόμενο μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κανονικές εισαγωγές εμβολίων από την Pfizer Inc., το Ισραήλ εξασφάλισε τουλάχιστον μία δόση για ποσοστό μεγαλύτερο του 25% από τα 9 εκατομμύρια του πληθυσμού του, από την 19η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα εμβόλια αρχικά περιορίστηκαν για την κάλυψη των ηλικιωμένων, αλλά και για άλλες κατηγορίες υψηλού ρίσκου, αλλά τώρα, είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε άνω των 40 ετών ή με τη συναίνεση των γονέων στους νέους μεταξύ 16 και 18 ετών.

Η συμμετοχή της παραπάνω ηλικιακής ομάδας στους εμβολιασμούς, έχει νόημα «προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή τους (στο σχολείο), αλλά και η ομαλή συμμετοχή τους σε εξετάσεις», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης