Ισραήλ: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ - Δύο ακόμη νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 21:17
Ισραήλ: Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ - Δύο ακόμη νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας
Ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος με μαχαίρι, σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ όταν επιχείρησε να εξαπολύσει επίθεση, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε από την πλευρά του ότι ενημερώθηκε για αυτήν την υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο Παλαιστίνιος δέχτηκε πυρά.

Λίγο νωρίτερα, άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας (που ελέγχεται από τη Χαμάς), οι δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο ύψος της μεθοριακής διάβασης του Ερέζ.

Το Ισραήλ άνοιξε και πάλι στις 13 Σεπτεμβρίου τη μοναδική μεθοριακή διάβαση η οποία είχε παραμείνει κλειστή επί μία εβδομάδα λόγω ταραχών.

Τουλάχιστον 183 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις τους με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν όταν ιδρύθηκε το Ισραήλ, πριν από 70 χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018, 21:17