Ευθύνη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, θεωρεί το Ισραήλ πως είναι ο θάνατος δύο ισραηλινών στρατιωτικών κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού.

Η εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Χαμάς ευθύνεται για κάθε δραστηριότητα που γίνεται από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Δεν έχει σημασία εάν αναλαμβάνει ή όχι την ευθύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας της προχώρησαν στην επιχείρηση για να εξουδετερώσουν παλαιστινιακές νάρκες.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, ανέφερε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιχείρησαν να εισβάλουν στη Γάζα.

Επιβεβαίωση και για την αιματηρή συμπλοκή με Παλαιστίνιους

Ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο δύο Ισραηλινών -ενός αξιωματικού και ενός στρατιώτη- που έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με Παλαιστίνους, κοντά στο σημείο που έχει κλειστεί από τους Ισραηλινούς για λόγους ασφαλείας και χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρά, στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τρομοκράτες, οι οποίοι διέθεταν εκρηκτικά και τα είχαν τοποθετήσει κοντά στο σημείο ασφαλείας στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Διαβάστε επίσης:
Βίαιες συγκρούσεις στα σύνορα της Γάζας, 26 Μαρτίου 2010, 18:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης