Το Ισραήλ διαθέτει αποδείξεις ότι σχεδόν οι μισοί από τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 25 ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας ήταν μαχητές, δήλωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς πολλών διεθνών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι υπερβολικά μεγάλος.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταγγείλει ότι τουλάχιστον το 80% των 1.669 Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ήταν άμαχοι και εκατοντάδες από αυτούς ήταν παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για «δυσανάλογες επιθέσεις χωρίς διακρίσεις» και ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου.

Από τη μεριά του, το Ισραήλ, το οποίο έχει χάσει 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες, υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη βλάψει αθώους στη Γάζα και ότι για τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων ευθύνεται η Χαμάς που δρα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

«Διεξάγεται έρευνα από τον στρατό, επαγγελματική και αξιόπιστη, το συμπέρασμα της οποίας είναι ότι τουλάχιστον το 47% των θυμάτων ήταν τρομοκράτες» είπε ο υφυπουργός Τζάτσι Χανέγκμπι, σημειώνοντας ότι οι ισραηλινές Αρχές διαθέτουν τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. «Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους ερευνητές» πρόσθεσε, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισραηλινή τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις είναι «τρομοκρατικές».
Στο παρελθόν, μάλιστα, έχει διευρύνει τον ορισμό της λέξης «μαχητής», συμπεριλαμβάνοντας για παράδειγμα και τους αστυνομικούς που εργάζονται για την κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης