Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε μια θέση στη Συρία στα σύνορα με το Γκολάν

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, 17:25
Ισραήλ: Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε μια θέση στη Συρία στα σύνορα με το Γκολάν
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε σήμερα μια θέση στη συριακή πλευρά των συνόρων των Υψιπέδων του Γκολάν, δήλωσαν πηγές και από τις δύο πλευρές.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε έναν λόφο στο χωριό Χαν Αρναμπέχ στην επαρχία Κουνέιτρα χωρίς να προκαλέσει απώλειες, δήλωσε στο Ρόιτερς διοικητής της περιφερειακής συμμαχίας που πρόσκειται στη Δαμασκό.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως έπληξε φυλάκιο του συριακού στρατού που είχε βομβαρδίσει μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα του Γκολάν στη διάρκεια μάχης με αντάρτες στη νότια Συρία.

Με τη βοήθεια της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει ανταρτοκρατούμενα εδάφη στον νότο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η επίθεση έχει εστιαστεί μέχρι τώρα στην επαρχία Ντεράα κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, και όχι στην Κουνέιτρα που βρίσκεται δυτικότερα κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως, αν και δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία, θα «εξακολουθήσει να εφαρμόζει τη Συμφωνία Διαχωρισμού των Δυνάμεων του 1974 που περιλαμβάνει την ουδέτερη ζώνη».

Η υπό την επιτήρηση του ΟΗΕ προσωρινή κατάπαυση του πυρός του 1974 απαγορεύει ή περιορίζει τη στρατιωτική ενίσχυση οποιασδήποτε πλευράς γύρω από το Γκολάν. Ισραηλινός υπουργός δήλωσε χθες πως το Ισραήλ μπορεί να ανοίξει πυρ εναντίον συριακών δυνάμεων, αν θεωρήσει ότι παραβιάζουν τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018, 17:25