Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη «βροχή» ρουκετών στο νότιο Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014, 21:48
Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη «βροχή» ρουκετών στο νότιο Ισραήλ
Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης που έχει υπό τον έλεγχό της τη Λωρίδα της Γάζας ανέλαβε απόψε την ευθύνη για την ομοβροντία των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

«Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ εκτόξευσαν δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Νετιβότ, του Ασκελόν, του Ασντότ και του Οφακίμ, σε απάντηση για τη σιωνιστική επίθεση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ένοπλο παρακλάδι της Χαμάς. Η οργάνωση υποστηρίζει ότι έξι μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, κάτι που το Ισραήλ διαψεύδει.

Ο ισραηλινός στρατός και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δεκάδες ρουκέτες που έπληξαν το νότιο Ισραήλ, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Ένας εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι σε διάστημα μερικών λεπτών εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 20 ρουκέτες και ότι τέσσερις από αυτές αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, από την πλευρά τους, μετέδωσαν ότι οι ρουκέτες ήταν διπλάσιες σε αριθμό, περίπου 40.

Νωρίτερα, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για αεροπορική επίθεση, όμως ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας είπε ότι επρόκειτο για λάθος συναγερμό.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014, 21:59